Trillend naar de stuurhut…

23-02-2023 | 2022 - 2023

De afgelopen dagen zijn we op eigen reis geweest en we komen weer terug aan boord. De crew heeft hard gewerkt aan het onderhoud van het schip en alles ziet er allemaal spik en span uit! Over een aantal dagen vertrekken we, helaas, naar Bermuda. Maar dit betekent ook een scheepsovername. Deze keer niet bij aankomst zoals bij Dominica, maar bij vertrek.

Tijdens de scheepsovername kan iedereen solliciteren op een bepaalde functie binnen het schip. De een gaat voor stuurman, kapitein of hotelmanager. De ander wil liever machinist, fotograaf of de redactie van het zelfbedachte “Juice en News” worden. Al met al genoeg keuzes en anders mag je zelf ook nog een functie bedenken. Voor de eigen reis hebben we sollicitatiebrieven geschreven, maar vandaag is het moment dat Sam je in de salon komt halen om naar het sollicitatiegesprek te gaan. Met trillende benen loop je naar de stuurhut met een aantal mede-SaS’ers die dezelfde functie willen. Je wacht daar zenuwachtig op een bankje, en een voor een word je de stuurhut in geroepen. En dan maar hopen dat je de vragen juist beantwoordt…

Lex