Pasta nah-politana

19-02-2023 | 2022 - 2023

Het is de weer een dag van de eigen reis en we hebben net een lange taxirit van 3 uur naar Havana achter de rug. We hebben ontzettende trek en lopen door Havana om een leuk en goedkoop restaurantje te zoeken om te eten. Er is niet heel veel keus maar toch zijn er een paar leuke tentjes. Uiteindelijk kiezen we voor een restaurant dat er leuk en gezellig uitziet. Ook lijkt het alsof er lekker eten is. In ons beste Spaans vragen we om een tafel voor 7 personen en na even wachten komt deze vrij.

We kijken op het menu en bestellen bijna allemaal een pasta napolitana. Dit blijkt de grootste fout van de hele eigen reis te zijn. De pasta napolitana bestaat uit veel te gare pasta waar een fles barbecuesaus (ja, ├ęcht) overheen is gegoten met in het midden een hele vijver van olijfolie. Als kers op de taart ligt er een veel te dikke laag met kaas op

Na een paar happen heeft iedereen er wel genoeg van en na een paar gekke blikken van de bediening zijn we er maar snel vandoor gegaan.

Welkom in Cuba.

Keete