Para mi…

16-02-2023 | 2022 - 2023

Uit eten gaan tijdens eigen reis op Cuba is echt een hele belevenis. Het vervoer is hier relatief duur maar het eten is dan weer erg goedkoop. Je kan als toerist nauwelijks tot geen dingen kopen om mee te koken en er zijn ook nergens echte supermarkten. De Cubanen gaan naar een markt waar ze hun eten halen. Dus wat zijn de opties dan? Of je eet in de casa waar je slaapt, waar vaak lekker wordt gekookt met veel rijst, kool, tomaat en komkommer, óf je gaat uit eten!

Voor de lunch zoeken we vandaag weer een restaurantje waar we voor een paar dollar per persoon lekker kunnen eten. Deze vinden we snel en we bestellen allemaal een hoofdgerecht. Daarna besluiten we dat we nog wel honger hadden en bestellen we nog 3 pizza’s die we delen. Oké, kunnen we dan eindelijk gaan? Nee, dit restaurant heeft namelijk desserts op de kaart staan! Wij kunnen deze natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan dus bestellen we in ons beste Spaans verschillende soorten taartjes en ijs. En als je buren dan iets hebben dat er ook wel lekker uit ziet, bestel je gewoon nog een dessert! Zo hebben wij ruim 2,5 uur van onze dag besteedt aan onze lunch.

Ondanks de rare blik die we soms van de serveerster kregen verliet iedereen toch tevreden het restaurant 🙂

Kim