Alles andersom

13-02-2023 | 2022 - 2023

Stel je voor, je wordt net wakker uit een diepe Cubaanse nachtrust en de keukendienst luidt: “ Over 20 minuten avondeten! “

Vandaag had de keukendienst een draai gegeven aan ons alledaagse ritme aan boord. Jongens liepen opeens rond in korte rokjes en crop-tops en de meisjes in baggy, oversized kleren van onder andere Sam. Het ontbijt was niet zoals elke andere dag, havermout of granola, maar warme spaghetti bolognese en als avondeten was er het typische ontbijt, granola met melk. Toetsen werden achterstevoren gemaakt, borden werden bakjes en er waren geen vorken meer te vinden, het tellen van de aanwezigheid gebeurde achterstevoren, de genders werden helemaal verwisseld en het momentje stilte werd opeens momentje luidruchtig. Sommige kledingstukken werden zelfs omgekeerd of op het hoofd gedragen.

Iedereen heeft veel initiatief getoond waardoor het een erg geslaagde omgekeerde dag was. Met lachen en met tranen (omgekeerde wereld natuurlijk) genoot iedereen er stiekem wel van om zich als iemand anders voor te doen.

Op het einde van de dag werd er nog een laatste keer geplaagd met “ Goedemorgen!“ of “ Opstaan!“

Jasmina