De beruchte Cubaschoonmaak

09-02-2023 | 2022 - 2023

We zijn begonnen aan de beruchte Cuba schoonmaak. Het hele schip moet op z’n kop en alles moet spik en span. En hier zijn we niet zeven, vijf of drie dagen van tevoren mee begonnen maar 24 uur van tevoren. Sam had wel hints gegeven dat we misschien op tijd zouden moeten beginnen maar dat hebben we niet gedaan. Niet zo handig zou je denken en dat is helemaal waar. Het schip was even in rep en roer, maar nu is het alle hens aan dek. Er werd een groot schoonmaakplan gemaakt en nu helpt iedereen een handje. Er wordt 24 uur lang schoongemaakt. Iedereen heeft een taak zoals: wc borstels in de bleek zetten, koper poetsen, kruiden rangschikken en de beestjes uit de soja chunks halen. En dit allemaal voor de inspectie op Cuba die dan bij ons aan boord komt.

Iedereen is daar een beetje zenuwachtig voor, maar doet nu keihard zijn best om het straks allemaal soepel te laten verlopen. We hebben hier zeker een wijze les uitgehaald en dit nemen we weer mee voor de volgende keer. Maar voor nu wordt het nog even schrobben.

Zeer schone groeten vanaf de Thalassa!

Fien