Onderweg truig

08-02-2023 | 2022 - 2023

Vandaag zat ik rustig op het middendek mijn schoolwerk te maken. Het was tijd voor scheikunde. Terwijl ik me aan het verdiepen was in zuren en basen kwam een mede-SaS’er met een blaadje op mij af. Hij stelde mij een vraag die toch wel erg confronterend was. “Welke maat SaS-trui wil je?”

Elk jaar na afloop van School at Sea krijgt de lichting een trui met het jaar en alle bestemmingen erop. Stiekem kijkt iedereen uit naar de trui, maar dat nu geregeld gaat worden betekent ook dat we toch echt op de terugweg zijn en dat is iets dat mensen toch liever niet willen weten. Het is een van de kleine dingetjes waar we aan merken dat School at Sea ooit zal eindigen.

Ik mocht de trui van Alba even passen en daaruit besloot ik welke maat ik wilde. Ik gaf het door met een toch wel heel gemixt gevoel. Nu is de terugweg pas écht begonnen.

Esmee