Op weg naar Cuba

03-02-2023 | 2022 - 2023

Vandaag hebben we na het ontbijt met havermout en rozijnen een middendekje gehad over hoe het gaat met de groep. Vaak komt het voor dat als iemand om hulp komt vragen, bijvoorbeeld bij het broodbakken, dat mensen daar dan geen gewoon “nee” op antwoorden ook als ze verder niks aan het doen zijn. Het ging er dus over hoe we dat met elkaar gaan aanpakken. We zijn een kleine samenleving en daar hoort elkaar helpen bij.

Daarna is het laatste afval van boord gehaald en hebben we het schip zeilklaar gemaakt. Hierna hebben we om 11 uur de ankers opgehaald en zijn we het eerste stukje op de motor de baai bij Portobelo uitgevaren. Eenmaal de baai uit werden de eerste zeilen gezet en zat het hele achterdek vol met misselijke mensen. Iedereen had weer een beetje het gevoel van toen we op de Noordzee zaten en op weg waren naar A Coruña.  Over ongeveer 10 dagen (hopelijk minder) komen we aan in Cuba en iedereen kijkt er erg naar uit om weer op eigen reis te gaan.

Tak Yan