Klaar voor vertrek?

02-02-2023 | 2022 - 2023

Na een rustige ochtendje school kregen we om drie uur te goed nieuws te horen, We gaan morgen vertrekken richting Cuba. Dat betekent natuurlijk alles schoon en zeevast maken. Van de hutten (een paar waren daar echt aan toe) tot aan het dek. We hebben alle tentzeilen die we hadden hangen weg gehaald en opgevouwen. We hebben alle sups en de kano binnen gehaald, afgespoeld en schoongemaakt, klaar om weg geborgen te worden. Ook de bijboot moest aan boord. Met meerdere hijslijnen werd hij aan boord getild. Daar lieten we hem leeg lopen en hebben we hem opgerold. Ook de platen uit de bodem van de bijboot zijn schoon gespoten en geschrobd. Nadat alles opgeborgen was kon de schoonmaak beginnen. Eerst is de salon gedaan daarna de bar. Ook het dek is schoon gespoten.

Morgenochtend vroeg gaat de 4-8 wacht alle zeilen uitpakken en wegvaren uit de baai van Portobelo. Op weg naar een nieuwe avontuur op Cuba.

Suzanne