Vrije tijd voor vertrek

01-02-2023 | 2022 - 2023

Nadat we een schooldag gehad hebben konden we even voor 2 uurtjes de kant op. Dat betekent met zoveel mogelijk mensen in de bijboot naar Francesco in de taxiservice van de Thalassa.

Het idee is dat we deze tijd nog kunnen gebruiken om tandpasta en zo te kopen, want op Cuba kun je dat niet zomaar kopen. Maar omdat veel mensen altijd trek hebben, was dit vooral de perfecte gelegenheid om eten te kopen. Op Cuba is het moeilijk om je voorraad aan te vullen, dus moest dat hier nog gebeuren.

Maar eten is niet het enige dat we hebben gekocht.  De jacht op machetes was nog niet gesloten. Iedereen die op de San Blas geen machete heeft kunnen scoren en ook tijdens de eigen reis niet heeft kunnen kopen, doet een laatste poging in Portobelo en met succes.  Aangezien een van onze stuurmannen die dag jarig was, hebben we ook een aantal cadeautjes voor hem gekocht. Een nieuwe hoed (de zijne vinden we te versleten) en een ananas (die waren we op de eigen reis kwijt geraakt) om ook zijn dag nog een stukje leuker te maken.

Voorlopig geen vrije tijd meer. We gaan naar Cuba en zijn nu officieel op de “terugweg”.

Steyn