Een drukke en volle dag

26-01-2023 | 2022 - 2023

Vandaag gaan we een mooie waterval bezoeken in El Valle. Het is een lang stuk lopen dus besluiten we een taxi te regelen. De eerste de beste taxi die we tegenkomen stopt meteen en neemt ons mee. Het leuke is dat het een pick-up truck taxi is, dus mogen we in de achterbak zitten! Eenmaal aangekomen bij de waterval beginnen we met de wandeling. Het is heel mooi (maar niet zo mooi als op Dominica…) en we zwemmen ook in de waterval! Terug proberen we te liften. En weer mogen we in de achterbak van een pick-up truck!

Bij terugkomst in ons hostel pakken we gelijk onze backpacks en gaan er vandoor. We gaan een middagje naar San Carlos om daar te surfen.  Ter plekke lopen we direct naar de surfschool om onze surfboards te huren. We hebben heerlijk gesurft, het is echt heel leuk en het gaat geweldig. Na een paar uur leveren we onze boards weer in en pakken de bus naar Panama City. We komen in de namiddag aan en checken gelijk in in ons hotel, waar schijnbaar ook een ander groepje zit. Wat een kleine wereld toch weer

Rond etenstijd gaan we op zoek naar een plekje om te eten dicht bij het hostel. We worden alleen een voorbijganger soort van weggestuurd uit die wijk. Hij vertelt ons dat het ‘s nachts hier niet echt veilig is en dat wij gegarandeerd beroofd zouden worden. We besluiten maar naar het oude centrum te gaan om daar te eten. We hebben een leuk, goedkoop en gezellig restaurantje uitgezocht. Helaas blijkt ook daar een ander groepje te zitten (hetzelfde groepje dat ook in ons hotel zit…). Zei ik al dat het een kleine wereld is

Na het avondeten hebben we nog energie om het historische centrum bekijken. Daarna lekker terug naar ons hotel en het bed in. We zijn allemaal heel moe van de dag. Drie plaatsen bezocht in één dag! De volgende dag belooft ook weer een leuke dag worden.

Mila