Es un poco caro, no?

23-01-2023 | 2022 - 2023

De eerste dag van de eigen reis. Na vele plannen en verwachtingen die we van tevoren hadden gemaakt kwam het er nu op aan. Ons plan was om eerst zo ver mogelijk te komen en dan met veel tussenstops terug te gaan naar Portobelo.

Wij wilden naar El Valle en wij hadden na onderzoek bedacht dat we via Colón moesten gaan. De chauffeur van de bus wilde ons ook wel gewoon rechtstreeks naar Panama-Stad brengen… Hier kwamen de Spaanse lessen van Alba tot praktijk. Ik gooide de ’cuanto cuesta’ en toen hij vertelde dat het 180 dollar was met z’n negentienen gooide ik ook snel de ’mas barato, mas barato’. Toen hij niet verder dan 150 dollar wilde gaan gaven we het op en spraken we een andere bus aan. Deze wilde ons na veel onderhandeling en het gebruik van ’caro’ en ’barato’  voor 5 dollar per persoon naar Panama-Stad brengen. Ook het bundelen van de krachten van 3 groepjes had een factor in deze onderhandelingen.

Na deze ervaring was de eigen reis dan echt begonnen en gingen we op weg.

Max