Stress en spanning

21-01-2023 | 2022 - 2023

Druk druk en nog eens druk. Vandaag hebben we veel te doen. In de ochtend krijgen we te horen dat we vandaag een film gaan maken voor de “halverwegedag“. De halverwegedag is een bijeenkomst in Nederland voor onze ouders die dan te horen krijgen hoe het gaat aan boord en zien dus ook een film gemaakt door ons.

Na de lunch begint het gelijk. Er wordt een regisseur gekozen en een plan gemaakt. Ook wordt er een soort van script gemaakt. Uiteindelijk gaat iedereen zijn woorden improviseren, want dat maakt de scenes veel leuker.

Tijdens het vieruurtje krijgen we een mededeling van Sander dat in de avond de groepjes voor de eigen reis bekend zouden worden gemaakt! Iedereen zit meteen om zich heen te kijken. Bij wie zou ik zitten? En bij welke begeleider? De rest van de dag kan niemand het ergens anders over hebben. Bij het avondeten zit iedereen gespannen te wachten. Het is doodstil als Sam en Sander met de indeling komen. Een voor een worden de groepjes bekend gemaakt. Na de indeling krijgt elk groepje een Lonely Planet en mogen we een plan maken voor de eigen reis. Met deze groepjes wordt het echt een reis om niet te vergeten!

Marijn