De ceremonie van de vega’s

19-01-2023 | 2022 - 2023

Vandaag begon de dag onderweg naar een haven in Panama. We waren bijna aangekomen in Portobelo en Sam had alvast een leuke mededeling. We mochten alle stores opnieuw gaan tellen, omdat het weer helemaal was misgegaan en we ze niet goed hadden bijgehouden.

Een groot deel van de groep begon al met het opentrekken van alle banken en kastjes. Toen de banken in de salon werden leeggehaald kwamen ze erachter dat er best wel wat kleine torretjes in de soja chunks zaten. Aangezien de niet zo geliefde soja chunks alleen door de vegetariërs aan boord worden gegeten en zij er ook niet zo van houden, stonden alle vega’s glimlachend op het dek toen ze hoorden dat een deel van de soja chunks over boord mocht.

Ze besloten om een hele ceremonie te maken van het uitstrooien. Een voor een gooiden de vega’s een deel in het water. Een heel spoor van soja chunks dreef weg van de Thalassa. Stralend van geluk keken de vega’s toe hoe de soja chunks langzaam uit zicht verdwenen. Nadat er niks meer te zien was ging iedereen weer terug naar binnen om verder te gaan met de stores, want dat moest natuurlijk ook nog steeds gebeuren.

Lieve K