De laatste dag van de survival

18-01-2023 | 2022 - 2023

Ja ja, het was alweer zo ver. Het einde van de survival was aangebroken. We aten de laatste rijst en zelfgebakken broodjes en braken onze hutten af. Iedereen droeg zijn of haar steentje bij aan het opruimen van het eiland en de spullen van het schip. Alle dode palmtakken werden op een hoop gegooid en verbrand, wat flinke fik veroorzaakte. Heel het eiland leek een paar graden warmer te worden en overal hing rook. Maar geen zorgen, dit is hoe de eigenaar van het eiland wilde dat we zouden opruimen, dus het was de bedoeling(?)

Toen alles klaar was werden een voor een de spullen, studenten en het met de beach clean-up verzamelde afval met de bijboot naar de Thalassa gebracht. Eenmaal op de Thalassa moesten we alles uitkloppen en afstoffen, waarna we een heerlijk vieruurtje kregen: tropische crumble van Alba en Didi.

Iedereen zeepte zich nog één keer in (want er is natuurlijk geen douche op een tropisch eiland) en sprong in de zee om zich af te spoelen. Het schip werd vaarklaar gemaakt, de wachten werden samengesteld en we voeren weg. Op naar Portobelo en het vasteland!

Lieve B