Snorkelen tussen roggen en haaien

17-01-2023 | 2022 - 2023

Wederom een nieuwe, prachtige zonnige dag op de San Blas. In de ochtend en middag stelde Sam voor om naar een rif te gaan. In de bijboot ga ik, met veertien andere SaS’ers een stukje varen naar het rif dat tussen ons eiland en een ander eiland ligt.

Eén voor één gaan we te water. Er zijn super veel vissen, koraal en planten te zien. Op een gegeven moment roept een mede-SaS’er: ´Een haai! Een haai! Kom hier kijken, een haai!‘ Met z’n allen zwemmen wij als gekken naar de plek waar een haai te zien is. Het is een best wel grote haai van een meter lang die over de bodem tussen het koraal zwemt.

Vervolgens hoor ik: ´Kijk een rog! Wij zwemmen weer met z’n allen naar de rog toe. Hij ligt plat op de bodem uit te rusten en één voor één maken we foto’s van de rog totdat hij wegzwemt.  Daarna zwemmen we verder en zien we nog veel verschillende soorten vissen en koraal.

Het is tijd om terug te gaan, dus Sam gooit een lijn uit de bijboot waar we met z’n allen aan gaan hangen. De bedoeling is dat we zo terug worden gesleept naar het strandje bij ons eiland, maar of dat lukt…

Lex