Op een onbewoond eiland!

16-01-2023 | 2022 - 2023

De ochtend van de survival is aangebroken. Alle spullen die we mee nemen naar het onbewoonde eiland staan al op het middendek. Als ontbijt hebben we granola. De laatste goede maaltijd voor 3 dagen.

We hebben de granola nog maar net op en we moeten al de bijboot inladen met spullen. En ja even later zaten we daar dan op een onbewoond eiland met 39 pubers waaronder Sam en Sander. Iedereen is op zoek naar een plek om zijn hangmat op te hangen. En dat is moeilijker dan je verwacht, want die palmbomen staan vaak net niet op de goede afstand van elkaar.

Als iedereen klaar is, heeft er zelfs al een groepje eten klaargemaakt. Op het menu staat rijst met bonen en mais. Die gevarieerde maaltijd eten we de volgende drie dagen ook. We waren niet zo slim geweest om bestek mee te nemen naar het onbewoonde eiland. Eén persoon had zelf uit hout een eigen lepel gesneden, maar de rest moest het doen met het eigen, natuurlijk gereedschap en dus werd het eten met de handen. Toen wist iedereen hoe het de volgende dagen zou lopen en dat het voor ons toch niet glamping was, zoals ons was voorgespiegeld. Voor Sam en Sander was er wel ietsje meer luxe, want zij hadden niet alleen droge worst, crackers, een kampvuur-percolator en blikjes cola, maar zelfs twee strandstoeltjes meegenomen naar het eiland.

Maar met ons delen, ho maar.

Leo