Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…

15-01-2023 | 2022 - 2023

“Glamping” stond er bovenaan het krijtbord dat op het middendek was neergezet, want echt survivallen was het volgens Sander niet.

Met z’n allen moesten we bedenken wat er meegenomen moest worden naar het eiland. Harde survival was het inderdaad niet helemaal want een zak rijst en de bonen uit blik (inclusief blikopener) mochten gewoon mee. Ook werd er wat meel meegenomen zodat we brood zouden kunnen bakken, maar wat neem je nog meer mee als je gaat kamperen met 37 pubers?

“Een bouwlamp!” werd er door iemand geschreeuwd. Ook dingen als een tosti-ijzer en een broodbakmachine waren volgens sommige mensen echt wel heel handig. Toen we er eenmaal allemaal achter waren dat er geen stroom is op een onbewoond eiland kwamen de echt belangrijke dingen naar boven. De opblaasbare sups en kano, voet- en volleyballen, veel touwen en zeilen als bescherming tegen eventuele regen en natuurlijk een pan om in te koken. Een box om muziek mee te luisteren en een fles sojasaus mochten helaas niet mee op onze survival, dat ging Sam toch wat te ver. Voor veel mensen was het belangrijkste voorwerp om in te pakken de machetes die een deel van de groep een dag eerder in El Porvenir had gekocht. Je moet natuurlijk wel palmbladeren in stukjes kunnen hakken tijdens zo’n survival.

Of we allemaal echt zo goed voorbereid zijn is de vraag maar we hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Kim