Spange chaps

11-01-2023 | 2022 - 2023

Op een zonnige dag midden op de Caribische wateren was een van onze mede SaS’ers jarig. Ze is vandaag 16 jaar geworden! En vandaag had zij het geluk dat de hele dag culinaire hoogstandjes aan boord kwamen ;).

 Het ontbijt was cornflakes met melk en voor het eerst had de keukendienst normale cornflakes met chocopops gemixt. Wat een luxe! Als lunch waren er heerlijke wraps bereid waar je verschillende toppings op kon doen waaronder raketsla uit onze eigen moestuin aan boord. Voor de jarige was er als 4-uurtje poffert gemaakt. Poffert is een soort cake waar je veel variaties mee kan maken. En poffert komt uit Groningen, net als de jarige. Er kwam lekker veel chocolade en poedersuiker bij kijken, dit belandde later allemaal op het middendek.

Om de dag nog mooier te maken hadden we vandaag beet, het was iets heel groots en zwaars. De hengel boog enorm door en binnenhalen lukte niet eens. We hebben met z’n allen snel de bovenbram en onderbram weggehaald maar doordat de Thalassa lekker met 8 knopen de vaart erin had en die vis zo zwaar was, is de lijn letterlijk geknapt… Dus als avondeten helaas geen vis maar wel pastasalade! Oh ja toch wel vis in de pastasalade, maar het was tonijn uit blik. Verder was er nog een Mac & Cheese variant klaar gemaakt. Het was dus een geslaagde dag voor de jarige!

 Josien