Pennen of pinnen, pen of pin?

12-01-2023 | 2022 - 2023

Vandaag had ik weer een wachtdag, we hebben nu nieuwe wachten en ik heb de 8-12 wacht. Dus na het ontbijt snel schoenen aan doen en naar boven voor wachtoverdracht. Boven hadden we wachtoverdracht en ze vertelden ons dat ze tijdens hun wacht hadden gegijpt!

Tijdens onze wacht hadden we een paar zeilen weggehaald, ingepakt, de wc’s schoongemaakt, groente en fruit gekeerd en toen alle standaardklusjes klaar waren mochten we Maartje helpen. We mochten haar helpen met het schuren van de pennen. Om een pin maken we de lijnen van de zeilen vast. Ik heb een aantal weken geleden Maartje ook al hierbij geholpen, toen gingen we de lijnolie van de pennen afhalen. Deze keer moesten we alle lak van de pennen schuren, zodat ze opnieuw gelakt konden worden. Ik vond het erg leuk om te helpen met dit klusje, omdat we hiervan het uiteindelijk resultaat ook gaan zien en we gaan het natuurlijk ook gebruiken!

Aan het einde van de wacht hadden we nog een vraag aan Tom en Maartje. Is het nou pennen of pinnen en pen of pin? Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het een pin is en meerdere pennen.

Julia