Een onverwachte gast

10-01-2023 | 2022 - 2023

De 12-4 wacht had vandaag te maken met een onverwachte gast. Ze waren het achterdek aan het schrobben, eerst met water, toen met soda, toen iemand ineens iets zag bewegen bij de deur naar de salon. Het sodawater stroomde daarheen en daar stond nu een plasje met daarin een zwemmend hagedisje! Hij was echt heel klein. De hagedis werd snel door iemand van de twaalf tot vier opgepakt zodat het arme beestje niet verdronk. De hagedis had daar alleen helemaal geen zin in. Hij ontsnapte uit de hand van de leerling en was toen los in de salon. Gelukkig kwam Sander er snel aan met een jampot en die heeft hem weer weten te vangen. Hij heeft gaatjes in de deksel gemaakt, en wat takjes en blaadjes in het potje gedaan en nu zit ‘ie daarin te chillen. Zijn naam: Aardbij. Die spellingfout is expres, want iemand met dyslexie heeft op iedere aardbeienjampot “aardbij-confiture” geschreven.

Zo hebben we nu onverwachts een extra mond om te voeden aan boord. Hopelijk leeft hij nog lang en gelukkig.

Jonas P