Een klein stukje Nederland

09-01-2023 | 2022 - 2023

Vandaag was het dan weer zover. Het was weer tijd om onze spullen bijeen te rapen en door te varen naar onze volgende bestemming. Curaçao was voor ons het laatste stukje Nederland voor weer een lange tijd. Zo voelde het namelijk echt door alle Nederlandse toeristen en pleinen met cafeetjes die eigenlijk gewoon op onze steden thuis leken. Hierdoor was Curaçao een hele bijzondere en eigenlijk een beetje rare bestemming van onze reis. Om zo ver van huis zo’n gelijke wereld aan te treffen is toch wel wat gek. Wel heeft het als voordeel dat ze ook veel winkels hadden die op winkels bij ons thuis leken. Oké, ik moet eerlijk zijn, het grote merendeel van de winkels waren “gewone“ souvenirwinkeltjes waar je allemaal dingen kon aanschaffen die je toch nooit gaat gebruiken (nep voetbalshirtjes van een tientje of minder die het erg goed doen hier aan boord), maar de winkels die dan overbleven waren winkels waar je gewoon weer Venco drop of Lays chips kon kopen. Of winkels waar je weer kon shoppen met merken die je in Nederland ook gewoon hebt (als dit shoppen natuurlijk binnen budget valt).

Zo is Curaçao qua natuur bij lange na niet zo mooi als andere eilanden die wij gaan zien en al hebben gezien deze reis, maar is het wel weer een stukje thuis. Het laatste stukje thuis voor drie maanden.

Jonas G