Bon bini Curaçao

05-01-2023 | 2022 - 2023

Een heerlijke ochtend aan boord van de Thalassa. Ik heb schooldag en besluit om mijn ontbijt maar buiten te eten, ik kom boven aan dek en het eerste dat me opvalt is land. We zijn zo’n 15 zeemijl verwijderd van Bonaire.

Na mijn ontbijt ga ik maar weer terug om aan school te gaan, maar tijdens de pauze ga ik weer omhoog naar de stuurhut om de vorderingen te bekijken. De volgende pauze waren we al langs Bonaire gevaren. Vlak daarna kwamen de eerste silhouetten van Curaçao ons tegemoet, maar ik ging toch maar weer terug naar mijn natuurkundeboeken.

Rond de lunch komen we echt in de buurt en kort daarna varen wij de hoek om, tussen klein Curaçao en Curaçao door. Langs de rand is er een droog vlak landschap te zien, later verandert dit in industrieterrein. Ik besluit toch nog even terug te gaan naar mijn schoolboeken.

En daar is het! Ik kom naar het middendek en ik zie de pontjesbrug al. Alle zeilen zijn weggehaald en we komen steeds dichterbij. We wachten tot de brug voor ons opengaat en daar is het een warm welkom op Curaçao.

Hein