Strijd tussen de spellen

04-01-2023 | 2022 - 2023

Wat moet je doen aan boord als je niets te doen hebt?  Thuis zit je misschien op je telefoon of kijk je een filmpje, wij doen spelletjes. Voor een lange tijd was HET spel aan boord rikken. Geïntroduceerd door onze docent klassieke talen Michiel, hebben de SaSers het spel één voor één geleerd. Een leuk, tikkeltje lastig maar sfeervol spel. Het was erg populair en elke avond kwam een clubje bijeen om dit spel te spelen.

Maar nu is een ander spel is in opkomst. Een nieuw, exotisch, interessant en sfeervol spel. Een spel dat je speelt niet met vier, maar zes personen. Sinds Kerst is rikken uit en dit spel de bom. Het spel dat de naam Skull King draagt. In het thema van piraten (helemaal passend aan boord) speel je een spel waarvan sommigen menen dat het lijkt op boerenbridge. Na het avondeten verzamelen de ex-rikkers en fanatiekelingen voor een gezellig en soms ietwat agressief potje. En je hoort vaak opgewonden kreten als het spel toch weer een wending krijgt.

Toch geven de rikkers niet op. Ze proberen hevig het rikken op de kaart te houden en verzetten zich tegen de doorbraak van Skull King. Een echte strijd tussen spellen. Welk spel overwint?

Gijske