Een spannende dag

02-01-2023 | 2022 - 2023

Terwijl ik rustig aan mijn schoolwerk zit, gebeurt er iets bijzonders. Vanaf het bovendek klinkt een hard geratel en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: vis! Snel leg ik mijn schoolwerk aan de kant en ren (of nou, dat mag niet dus ik loop snel) naar het bovendek, waar een groepje mensen zich al om de hengel heeft verzameld. Een SaS’er staat met de hengel te vechten om de vis binnen te halen. Dus moet het wel een hele grote zijn.

Dan is het tijd om hem binnen te halen en wat een joekel is het! Met wel tien mensen moeten we de lijn vasthouden en zelfs met de haak krijgen we hem bijna niet naar binnen. Toch lukt het en met een harde bonk valt hij op het achterdek.

Auw! Huh? Die bonk klinkt ineens wel heel dichtbij. En waarom doet mijn hoofd pijn? Ja hoor, de bonk is geen vis maar mijn hoofd dat de tafel raakt. Als ik mijn ogen open, zie ik weer mijn wiskundesommen. Een stuk minder spannend dan vissen vangen.

Esmee