Koers Curaçao

01-01-2023 | 2022 - 2023

De baai van Portsmouth op Dominica begint bijna als thuis te voelen. Veel mooie feestdagen hebben we hier gevierd, denk aan: kerst, oud en nieuw en natuurlijk mijn verjaardag. Ook het eiland begon steeds meer bekend te worden voor iedereen na zo’n lange tijd daar te zijn. We hebben er namelijk zo veel gedaan! Overnacht bij de rastafari’s, de hike naar de Boiling Lake en Victoria Falls, zwemmen in Titou Gorge en de boottocht op de Indian River. Maar na al dit moois komt er na 10 dagen Dominica een einde aan.

Op 1 januari wordt het anker naar binnen gehaald en de zeilen gezet. We vertrekken zeilend de baai uit met als volgende bestemming Curaçao! Langzaam verdwijnen de bergen bekleedt met jungle uit het zicht. Het wachtsysteem gaat weer in en de tocht van minder dan een week (als het goed is en er niet weer een subtropische storm is) kan beginnen. Ik kan niet wachten om aan te komen op Curaçao en alle mooie gekleurde huisjes van Punda en Otrabanda te zien.

Eise