De zoektocht naar de 3 eieren

30-12-2022 | 2022 - 2023

Wat is het belangrijkste onderdeel van oud en nieuw? Vuurwerk? Nee, helaas dat hebben we niet aan boord. Wel hebben we oliebollen, tenminste als we 3 eieren kunnen vinden. Hier op Dominica is dat wel een dingetje, want ze hebben nergens eieren. Volgens lokale bronnen is het te koud voor de kippen, dat snap ik wel met minimaal 25 graden.

Wanhopig gingen we dus op zoek naar drie eieren. We voeren met de bijboot naar de markt. Ze hadden hier geen eieren, maar wel andere etenswaren die we konden gebruiken. Na de markt gingen we verder met onze zoektocht naar eieren. We vroegen het in elke winkel die we tegen kwamen, maar nergens waren eieren te krijgen, zelfs niet in de grootste (nog steeds best kleine) winkel van het eiland. Tot we langs een klein afhaaltentje kwamen, waar allerlei gerechten met ei op de menukaart stonden. Dus we vroegen of ze voor ons drie eieren hadden. We kregen ze, maar we moesten wel 6 dollar betalen. Dat hadden we er natuurlijk wel voor over!

Op de terugweg beschermden we de eieren met ons leven, want we moeten natuurlijk oliebollen hebben voor oud en nieuw!

Agn├Ęs