Terug naar de boot

28-12-2022 | 2022 - 2023

28 december werden we wakker in onze hangmat en ontbeten we weer met gebakken deeg gemaakt door de familie van Moses (de rastafari). Om 2 uur vertrekken we weer terug naar het schip in drie verschillende busjes. Maar eerst gaan we natuurlijk nog even zwemmen in de rivier voordat we de prachtige bergen weer verlaten. Na de vegetarische lunch van een stoofpot met linzen, pompoen, losse aardappelen en rijst maakte iedereen een laatste duik en wachtten we op de busjes. Maar dan opeens blijkt dat de busjes vertraging hebben en dat ze pas om 4 uur bij ons zullen zijn. Maar gelukkig had de familie van Moses nog een activiteit voor ons: kalebassen (die hier gewoon in de tuin groeien) om uit te hollen en kommetjes van te maken. Kalebassen kunnen giftig zijn, maar geen zorgen, we hollen ze goed uit en doen er citroensap in zodat we niet ziek worden.

Om 4 uur waren de busjes er en hebben we 2 uur lang terug naar Portsmouth naar de boot gereden met een prachtige zonsondergang. Daar aangekomen stond het avondeten al klaar, gemaakt door Sam, Sander en Tom. Ze hadden heerlijke lasagne gekookt voor ons.

Nog even snel je tas uitkloppen zodat je geen ongedierte aan boord mee neemt en dan snel je bed induiken.

Tak Yan