Natuurlijke jacuzzi

26-12-2022 | 2022 - 2023

We begonnen met een hike naar de Boiling Lake op Tweede Kerstdag door een regenwoud met heel veel verschillende soorten planten en bomen. Doordat het in Dominica heel vochtig is, wordt het ook heel glad op het pad waardoor je goed moet opletten waar je loopt. Op een gegeven moment kom je uit het regenwoud en zie je een klein beekje dat zwart water heeft en heel erg naar zwavel ruikt en op sommige plekken zelfs kookt. In de grond zit klei die supergoed is voor je huid. Tenminste dat vertelde de gids tegen ons, dus kregen we allemaal klei op ons gezicht.

Daarna kom je bij een riviertje waar het kokende water samen komt met het koude bergwater. Er ontstaat een soort van warmwaterrivier waar kleine natuurlijke jacuzzi’s in ontstaan. Daar kan je heerlijk in  zwemmen en van het warme water genieten nadat je een best wel heel vermoeiende hike hebt gedaan.

Alsof je in een natuurlijk zwemparadijs bent beland.

Steyn