Verhuizing op de Thalassa

22-12-2022 | 2022 - 2023

Het is zover, de huttenwissel aan boord! Na het ontbijt riep Sam ons allen bij elkaar en kondigde toen de nieuwe hutten en nieuwe wachten aan. Deze zullen we houden tot aan Bermuda.

Natuurlijk komt er met zo’n verandering ook de nodige heisa. Bijna iedereen gaat naar een andere hut, dus alle hutten werden helemaal leeggehaald. We hoefden gelukkig niet veel schoon te maken, want dat was al gebeurd bij de scheepsovername. Daarna werd alles weer ingeruimd. Iedereen verplaatste zijn spullen eerst naar het middendek zodat de hut helemaal leeg werd, daarna werden de hutten weer ingeruimd. Het leek wel weer een beetje op de inscheepdag, met als die spullen op het dek.

Ik ben van kamer 15, een van de warmste hutten omdat je daar boven de machinekamer ligt, naar kamer 5 verplaatst, één van de kleinere kamers aan boord. Het is een driepersoonskamer, maar heeft wel een patrijspoortje en een prima hoeveelheid opslagruimte. Het is gelukt om alle spullen weg te stoppen en we hebben één tas in de douche staan. Ik zit ook met leuke nieuwe hutgenootjes dus dat is mooi.

Na de hutwissel mochten we om 16:00 lekker zwemmen tot met zonsondergang en we hebben ook gesupt en gekanood. Ook hebben mensen het kleine zeilbootje uitgetest. De zonsondergang was prachtig, de hele lucht kleurde rood-oranje. De hutwissel was leuk, maar in de avond sliep iedereen toch weer buiten in de hangmatten. Het is echt te warm binnen. Buiten slapen kost je wel de aardige muggenbulten en af en toe regent het ook, maar dat hebben we er voor over.

Nathan