Dominica b*tches

20-12-2022 | 2022 - 2023

“Hé, is dat Dominica?“

Na vier lange weken op de oceaan is er eindelijk land inzicht. Iedereen is ontzettend blij, en kon niet wachten om voor anker te gaan. Onder leiding van onze kapitein tijdens de scheepsovername maken wij het schip klaar om te ankeren. Iedereen is op het dek aan het helpen. Terwijl we nog aan het zeilen zijn en heen en weer schommelen ga ik samen met een mede-SaS’er en iemand van de nautische crew de mast in om  het bovenste zeil in te pakken. Later komen er nog 10 leerlingen de mast in om de andere zeilen in te pakken. We komen steeds dichterbij en het uitzicht is geweldig.

Een poosje later gaat het anker eruit, onder leiding van een van onze stuurvrouwen van de scheepsovername. Als alles klaar is krijgen we uitleg over hoe onze komende week er uit zal zien, en daarna mogen we zwemmen! We trekken allemaal snel onze bikini’s en zwembroeken aan en smeren ons goed in. Een lollijn wordt opgehangen waarmee we het water in kunnen slingeren, mensen gaan met de sup en de kano het water in en iedereen heeft heel veel plezier.

Het is raar om er over na te denken over hoe koud het nu in Nederland is terwijl wij aan het zwemmen zijn, en genieten van de zon. Het is bijna alsof we aan de andere kant van de wereld zitten…

Mila