De schoonmaak^2 van het stuurboord gangboord

19-12-2022 | 2022 - 2023

Vandaag hadden de hotelmanagers van de scheepsovername bedacht dat we de gangboorden moesten schoonmaken. De gangboorden lopen van het achterdek buitenom naar het middendek. Zwoegend gingen we aan de slag. Na enige tijd waren we klaar met de gangboorden en gingen we weer door met de volgende taak.

Na een uurtje werd weer een flinke vis gevangen, een koningsmakreel van 12 kilo. Deze werd op het achterdek binnengehaald, maar uiteindelijk in het gangboord aan boord getrokken, gedood en naar het middendek gesleept. Oftewel het hele gangboord moest opnieuw worden schoongemaakt.

We gingen weer vrolijk aan de slag. Lekker met de tuinslang het dek schrobben. Ergens in de middag waren we weer klaar met schoonmaken.

Toen net na het avondeten hoorde we opeens een harde klap. Een vogel (red-billed tropicbird voor de kenners) was gecrasht in het gangboord. Hij zat stil op de grond, maar hij leefde nog wel. We hebben nu de hele stuurboord gangboord afgezet, zodat de vogel een beetje rust krijgt. Morgen gaan we kijken wat we met de vogel gaan doen. Hopelijk gaat de vogel het overleven. We zien wel al dat hij van de stress alles onderpoept.

Oftewel, morgen mogen wéér het gangboord schoonmaken.

Merle