Let’s go bananas

11-12-2022 | 2022 - 2023

Het is 16:00, iedereen is wel een beetje klaar met school.  Zoals altijd kijken we erg uit naar dit moment, want dan krijgen we het ´vier uurtje‘. Soms is het een lekkere citroencake, havermoutkoekjes of een brownie. Deze keer was het, na langere tijd, weer iets nieuws.

Al een week lang moeten de bananen op worden gegeten. Op Tenerife hebben we drie grote trossen bananen ingekocht, maar die beginnen nu allemaal rijp te worden. En niet één voor één, maar natuurlijk allemaal tegelijk. Daarom eten we allerlei dingen met banaan om er voor te zorgen dat er niks weggegooid hoeft te worden. Dus bananen als 11-uurtje, maar ook bananencake of bananenbrood als 16-uurtje. Er is zelfs al bananenchips gemaakt. Maar het zijn zo veel bananen, dat we het niet snel genoeg krijgen weggegeten. De resterende bananen worden bruiner en bruiner, en sommige beginnen al een beetje vloeibaar te worden. Dus vandaag was het vieruurtje een bananensmoothie met als bijgerecht speciale bananenprut met gekruimelde koekjes. Zei ik bananenprut? Ik bedoelde natuurlijk ambachtelijk bereide bananenmousse, gemaakt van onder unieke, zoute omstandigheden gerijpte bananen. En dat proefde je!

Ondanks dat er dus steeds weer nieuwe banaansnacks bedacht worden, is iedereen inmiddels wel een beetje uitgekeken op de bananen. Maar ja, er zijn nog steeds bananen, dus voorlopig moeten we nog even door de zoete banaan heen bijten.

Lex