Weer of geen weer

09-12-2022 | 2022 - 2023

Heel veel water, een rustig briesje en een lekker zonnetje: prima weer om de was buiten te hangen, toch? Dat dachten veel mensen vandaag op de Thalassa, dus het achterdek hing lekker vol. Tot er ineens werd geroepen: “Er komt een bui aan!” Dus hop, alle was kan weer naar binnen en de deuren en ramen moeten dicht. Zitten we weer te zweten met z’n allen. Even later is het weer heerlijk weer, dus hop alle was weer naar buiten. Zo gaat het bijna de hele dag door. Regen, zon, regen, zon. Het zorgt wel voor afwisseling tijdens de schooldag, dus dat is dan wel weer leuk.

Dit onstabiele en buitengewoon onhandige weer bracht ook wel iets goeds met zich mee, namelijk een heel kleurrijk natuurverschijnsel. Op het bovendek was enorm het goed te zien, een fantastische regenboog! De regenboog was heel helder en echt super dichtbij en heel mooi te zien. We konden de hele boog en beide uiteinden zien, en zelfs een tweede iets minder felle regenboog iets hoger in de lucht. Sander zei dat dat de spiegeling van de echte regenboog was en dat ‘ie daarom ook binnenstebuiten was. Helaas mochten we van Sam niet omdraaien om het goud te zoeken dat onderaan de regenboog te vinden zou moeten zijn.

Na een paar minuten was het weer tijd om aan school te gaan. De rest van de dag was het weer weer stabieler en wat volgde was een prachtige zonsondergang. En zo is er wéér een dag van deze hele lange oversteek voorbij.

Kim