Pubersauna zonder deo

07-12-2022 | 2022 - 2023

Het leven aan boord van een schip met 47 man is niet altijd even makkelijk. Al helemaal niet als 37 daarvan stinkende, zwetende pubers zijn, het schip onderweg is naar het Caribisch gebied. Dit zorgt voor wat lastige, warme situaties. We varen nu de andere kant uit (naar het zuidoosten) om een lagedrukgebied te vermijden. Dit betekent dat het weer buiten niet heel lekker is. Er kunnen buien en flinke windvlagen zijn. Een paar dagen geleden liepen we nog in korte broek en T-shirt wacht, maar nu heeft iedereen zijn hele zeilpak weer aan… Deze buien zorgen ervoor dat alle ramen en deuren dicht moeten en hierdoor wordt het binnen erg warm.

De schoolploeg die met z’n allen in de salon moeten zitten, heeft hier wat op bedacht. Eigenlijk heel simpel: gewoon de ventilator uit je kamer op tafel zetten. Als je dan geluk hebt, offert iemand die aan jouw tafel zit dus de frisse lucht in zijn kamer op. En als je dan stiekem even voor de ventilator kon gaan zitten en kan meegenieten, dan is je dag helemaal gemaakt.

Laten we hopen dat we de volgende keer dat we in zo een situatie zitten, gewoon even een frisse duik kunnen nemen in de Caribische Zee.

Keete