Keukendienst

24-11-2022 | 2022 - 2023

KEUKENDIENST. Het meest gevreesde woord aan boord. Het is 6 uur ’s ochtends en er staat iemand aan je bed en zegt: “Daphne, Daphne, wakker worden. Je hebt keukendienst.“ En dan is het een kwestie van je zo stil mogelijk met zo min mogelijk licht klaar maken, zodat je kamergenoten lekker kunnen doorslapen.

Hier aan boord heb je ongeveer eens in de twaalf dagen keukendienst. Tenzij er een wachtwissel komt en alles door elkaar gaat en je ineens een stuk sneller weer aan de beurt bent. Maar goed, dat houdt dus in dat je alle maaltijden voor alle 50 man aan boord gaat klaarmaakt. Je maakt dan de dag van tevoren een plan van wat je gaat maken. Bij het ontbijt heb je niet zo veel keuzes het is of havermout of rijstepap of granola of fried rice of brood met zoet beleg. De lunch is op zee altijd warm, omdat de lunch de enige maaltijd is waar je verplicht bij moet zijn. Bij het kiezen van de maaltijd die je gaat maken moet rekening houden met de groentes die op moeten. Het avondeten is meestal brood met restjes, soep of een salade (we gooien niks weg).

Deze keer hadden wij hadden geluk. Er hoefden geen groenten op dus hadden we vrije keuze. Wij kozen voor rijk gevulde couscous salade met feta en een yoghurtsausje. Iedereen zat het lekker in het zonnetje op te smullen.

Best trots op onze keukendienst.

Daphne