En nu tien jumping jacks!

22-11-2022 | 2022 - 2023

Voor het vertrek uit Tenerife mogen we nog allemaal een laatste keer de kant op. En wat doet iedereen dan? Heel veel springen en rennen en nog meer springen en rennen.

Dat weten jullie thuis misschien niet, maar we mogen dus absoluut niet springen of rennen aan boord, vanwege de veiligheid. Als je springt of rent en het schip maakt opeens een rare beweging door een golf kunnen er nare dingen gebeuren. En daarnaast bevinden alle hutten zich onder het dek, dus je staat dan op iemands hoofd te springen. Daardoor is het eerste en het laatste wat we doen als we aan land mogen springen en rennen. Er worden zelfs sprintwedstrijden gehouden. Bijna iedereen doet mee. We gaan allemaal op een lijn staan, één iemand telt af en daar gaan we. We rennen een heel eind en daarna is iedereen buiten adem. Door al die weken die we al aan boord zijn is ieders conditie flink achteruitgegaan, maar met het vooruitzicht van een oceaanoversteek van 3 weken lang op het schip doet iedereen erg actief mee met elke oefening die er wordt bedacht.

Nog een laatste 10 jumping-jacks en dan is het weer tijd om het schip op te gaan. Op naar Dominica!

Wieke