Een doodnormale dag aan boord

09-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag had ik wachtdag, van 00:00 tot 04:00 en van 12:00 tot 16:00. Tijdens de nachtwacht hebben we naar de heldere sterrenhemel en de volle maan gekeken. We konden zelfs Mars en Jupiter zien. Het maanlicht reflecteerde op de zee en het was een rustige wacht. We hebben de verschillende lijnen en zeilen van de Thalassa geleerd en knopen geleerd die handig zijn voor tijdens het zeilen.

Na de nachtwacht heb ik aan een stuk doorgeslapen tot de volgende wacht, waarin we eerst wat taakjes doen en daarna lunch eten in/bij de stuurhut. We hebben vandaag ook bijna alle zeilen gezet en daarna weer weggehaald (in totaal waren het er 12). Dit hebben we op ongeveer 2 uur tijd gedaan en we hebben heel veel bijgeleerd in deze tijd. Alleen was het wel zwaar… Alle taken en dingen die moeten gedaan worden op het schip gaan steeds sneller naarmate de dagen voorbij vliegen aan boord.

Na de wacht heb ik nog aan school gewerkt en me voorbereid op toetsen die ik tijdens mijn volgende schooldag kan maken. Voor de rest was het een best normale dag aan boord en is er niet veel bijzonders gebeurd. Behalve natuurlijk dat we op een zeilschip op de oceaan varen. Dat blijft toch wel best bijzonder eigenlijk.

Matz