Let nou eens wat beter op!

06-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag begon de dag goed. Het was zondag dus we mochten een uurtje langer slapen en het ontbijt vandaag was geen havermout, gebakken rijst of rijstepap, maar er stond heerlijk versgebakken brood op tafel. Niks beter dan een lekkere boterham met pindakaas of Nutella (of beide als Sam niet kijkt 🙂 ). Om 9 uur begon de helft van de groep met hun schooldag. Het was heel lekker weer. Een groot deel van de groep zat met zonnebril op buiten op het middendek in het zonnetje hun schoolwerk te maken.

Voor de lunch werden we allemaal naar de salon geroepen. De crew was niet tevreden over onze wachten. Gisteravond is tijdens de 4-8 wacht een groot schip (400 meter lang) niet gezien/gemeld en een dag eerder tijdens de 8-12 wacht waren we door niet goed opletten ook al per ongeluk 2x overstag gegaan. Ook waren er meerdere keren mensen veel te laat gekomen bij de wacht. We hebben nu een muziekverbod tijdens de wachten en we mogen niet meer meelopen met andere wachten, maar dat hebben jullie gisteren al gelezen.

Vandaag gingen de wachten echter nog niet veel soepeler. Een van de klusjes van de 4-8 wacht is het knippen en schoonmaken van het afval met zeewater. Hiervoor moeten ze een emmer, de puts, vastmaken aan een touw en in het water gooien. Je moet dan natuurlijk wel zorgen dat het touw goed vastzit… Dat waren ze even vergeten, want toen de puts het water in werd gegooid zagen ze de emmer langzaam wegdrijven.

We zullen in de Cariben extra moeite in de beach clean-up steken om dit goed te maken.

Lieve K