AVG’tje als lunch?

04-11-2022 | 2022 - 2023

Stel je voor, je bent al drie weken van huis. Alleen maar zee, zee en nog eens zee. Je bent rustig je wiskundeopdrachten aan het maken, muziek aan het luisteren en een beetje aan het kletsen met je medeleerlingen. Je bent de hele ochtend goed bezig geweest (al zeg je het zelf, red.) en je begint trek te krijgen. Opeens ruik je een heerlijke bekende geur, die je al lang niet meer geroken hebt.

Vandaag is het zover. Het moment waar bijna iedereen wel naar uitkijkt. Eindelijk, we gaan een keer een AVG’tje eten. Lekkere perfect gekookte aardappelen. Verrukkelijke sappige gebakken worstjes. Heerlijke gekookte bloemkool in de jus van de worstjes en bechamelsaus erbij. Hoe heerlijk is het om weer lekker te eten zoals thuis?

Natuurlijk is het eten aan boord normaal ook prima. Een lekkere pasta pesto van wortelblaadjes, een heerlijke bloemkool-restgroenten soep of chili con carne met wraps en rijst. Soms is het eten ook wat minder. Groentes die niet helemaal gaar zijn, een soepje dat niet zo veel smaak heeft of een overgerezen brood. Dat snappen we allemaal best, want we hebben allemaal eens in de zoveel tijd keukendienst dus we weten dat soms niet alles even goed lukt.

Maar dat zorgt er wel voor dat wij een lekker klassiek AVG’tje extra waarderen.

Lex