De golven van A Coruña

03-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag zijn we uit de haven van A Coruña vertrokken. Om half 8 werd iedereen wakker gemaakt om te ontbijten. Sam zei dat we, nadat we het afval van boord hadden geruimd, konden vertrekken. De meeste van ons hadden, nadat we drie dagen aan land waren geweest, ook wel weer zin om weg te gaan. Het afval was dus best wel snel opgeruimd.

Maar een half uur nadat we waren vertrokken, kwamen er hele grote golven en werden we allemaal weer herinnerd aan de zeeziekte en sloeg de stemming om. Bijna iedereen lag moe, misselijk en/of slaperig op de banken van de salon of in hun bed. Te ziek om aan school te werken. Alleen de wacht, die op dat moment wacht liep, en de keukendienst waren hard aan het werk. Na 2-3 uur van misselijk op de bank liggen werden de golven en de tegenwind gelukkig alweer iets minder, omdat we verder van de kust gingen zeilen.

Nu gaat het wel weer beter en is bijna niemand meer zeeziek. Het was niet nodig om een tweede kotscontest te starten.

Leo