Uitdagende verhalen?

02-11-2022 | 2022 - 2023

Juichende mensen met dikke backpacks op het plein voor de prachtige kathedraal van Santiago de Compostella. Wat is hier aan de hand?

Deze mensen hebben soms maanden gewandeld om hier te komen. El Camino heet de route van de bedevaart die duizenden mensen elk jaar afleggen. Deze dag stond in het teken van de vraag: Waarom gaan zoveel mensen zo lang wandelen naar deze specifieke kathedraal in Santiago de Compostella? Gisteren ging de andere wachtploeg al naar Santiago en vandaag zijn wij aan de beurt.

We horen veel mooie verhalen, zo luisterden we naar twee vrouwen met grote backpacks die we op de grond zien zitten. Ze vertellen over de oorlog in hun land; ze hebben geen werk meer en daarom de tijd om deze tocht te maken. Ze hebben wel twee maanden gelopen. Ze vertellen over hun tijd in de bergen van Frankrijk en dat ze blij zijn dat ze dit gedaan hebben. We spraken ook met een koppel die deze reis wilde maken om hun band sterker te maken en andere mensen maken deze tocht om meer over zichzelf te leren.

Ondanks de mooie verhalen over de tocht, was er onder de 37 pubers toch helaas weinig enthousiasme om deze tocht zelf te gaan maken 🙂

Kim