Met de trein op bedevaart

01-11-2022 | 2022 - 2023

We zijn vandaag naar Santiago gegaan en hebben daar onze eerste SaS-PO gemaakt: ‘El Camino de Santiago‘. Dat begon met een uur wandelen naar het station. Voor velen wel vermoeiend aangezien we na een week aan boord niet echt gewend waren om lange afstanden te wandelen. Gelukkig kon je daarna lekker in de trein relaxen. Daarna nog een klein stukje lopen en we waren op het Plaza del Obradoiro. Dit is een plein aan de voorkant van de kathedraal van Santiago (een indrukwekkende voorgevel). Daar verzamelen zich veel pelgrims van de camino (bedevaart). Die zijn komen lopen. We zijn ook in de kathedraal geweest en hebben heel veel foto‘s gemaakt.

Daarna hadden we wat tijd om rond te lopen en pelgrims te interviewen. Dat leidde tot een aantal interessante verhalen. Mensen die de tocht doen om een overleden oma te eren, als uitdaging of om een jongen te vergeten…

Na een gezamenlijke lunch hadden we nog vrije tijd om wat eten en souvenirs te kopen (in groepjes van 3+ natuurlijk). Een wandeling terug naar het station en een welverdiend schoonheidsslaapje in de trein en we waren terug in A Coruña. De rest van de avond hebben we nog samen spelletjes gespeeld.

Kian