Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het zijn…

30-10-2022 | 2022 - 2023

`Walvissen!` roept Sam vanaf het bovendek door het dakraam naar beneden. Meteen stormt iedereen naar buiten en… we zien niks. `Daar, daar!‘ roepen de mensen van de wacht. En inderdaad, in de verte zien we fonteintjes in de zee! Ze komen steeds dichterbij, de walvissen zitten nog geen 50 meter van ons vandaan. Het duurt niet lang meer voor de eerste rug boven water komt, dan weer één en dan ook nog een staart! Het zijn er veel en al zo vroeg in de reis!

Vandaag hadden we ook de eerste verjaardag aan boord. Bart was jarig! De keukendienst had een heerlijke citroencake gebakken, waar kaarsjes in waren gestoken. En toen gingen we met z’n allen zingen. Bart mocht ook zijn verjaardagsdoos open maken en daar zaten veel cadeaus in: een vogelboekje, een tijdschrift, slingers en een kussensloop met een foto van zijn familie. Maar de walvissen waren natuurlijk het beste cadeau ;)!

Josien