Een wisselende dag

29-10-2022 | 2022 - 2023

Het was nogal een wisselende dag, de 6-9 wacht stond weer vroeg op om wacht te gaan lopen met de boodschap om goed op te letten want er waren meerdere keren dolfijnen langs de boot gespot door de vorige wacht (3-6). Helaas heeft de 6-9 wacht geen dolfijnen gespot die ochtend.

Tijdens de 9-12 wacht zat een groot deel van de groep binnen in de salon aan school. We voeren op dat moment alleen met het grootzeil en met de motor omdat het best flink waaide. Alba stond aan het stuur en ineens RAAAAAAAAATSH. Het grootstagzeil scheurde dwars doormidden! Flink balen natuurlijk maar op Tenerife zouden we toch al een nieuwe krijgen dus dat komt helemaal goed als we eenmaal daar zijn.

Doordat het zeil gescheurd (en dus niet meer te gebruiken) was, zou het ook langer duren voordat we bij de volgende tussenstop zouden aankomen om te schuilen voor de storm.

Die dag zijn er wel drie plannen voorbij gekomen. We zouden eerst naar A Coruña gaan, maar daarna kwam Sander de salon in en zei dat we gingen omkeren naar Brest in Frankrijk omdat we niet op tijd zouden komen voor de storm. Gelukkig was dat een grapje, maar we zouden misschien naar Santander in Spanje gaan. Of toch niet?

Julia

PS: Uiteindelijk is het originele plan werkelijkheid geworden en zijn we naar A Coruña gegaan.