Re-use, reduce, recycle

26-10-2022 | 2022 - 2023

Onze kok Giulia heeft als een doel voor School at Sea 2022-2023: het halfjaar dat de minste afval heeft gemaakt. Daar betrekt ze ons allemaal bij. Het doel is niet alleen om zo min mogelijk afval te maken (reduce). Het is ook de bedoeling  om zo min mogelijk dingen weg te gooien, die nog opnieuw gebruikt kunnen worden (re-use). Zo worden bijvoorbeeld alle sap- en melkpakken bewaard om portemonnees van te maken (recycle).

Afval is niet het enige dat twee keer gebruikt wordt. Zo gebruiken we mandarijnschillen om aan de schoonmaakazijn een lekker luchtje te geven en de havermout of rijstepap van het ontbijt wordt gebruikt om koekjes te maken voor het 4 uurtje.

Giulia wil ons op deze manier meer bewust maken over het belang van duurzaam leven. Daarnaast wil ze  ons dus bewust en vaardig maken in het “Re-usen, reducen en recyclen“ door het ons zelf in te praktijk te laten beoefenen.

Joep