Alle trossen los

21-10-2022 | 2022 - 2023

Deze ochtend hebben we de laatste voorbereidingen gedaan. Alles moest zeevast en gecontroleerd worden.

En toen: trossen los en gaan!

Iedereen was enthousiast en blij. Nu is School at Sea pas echt begonnen! Maar zodra we tussen de Waddeneilanden door waren, werd het alle hens over de reling. Ik schrijf dit blogje een paar dagen later als de zee iets rustiger is, en inmiddels is het kotsrecord 25x in de afgelopen drie dagen.

Het blijft nog steeds heel gezellig aan boord. Ook zijn de wachten nu ingegaan. We lopen wachten van 3 uur op en 9 uur af. Ik vind het heel leuk om te doen. We leren hoe alle zeilen heten en hoe we ze moeten hijsen, welke koers we moeten varen, welke regels er gelden met voorrang voor de andere schepen en iedere wacht doet zijn eigen taakje. En dat is vooral schoonmaken, schoonmaken en meer schoonmaken. Het begint ook al echt als een soort grote familie te voelen, ook al kennen we elkaar nog maar 5 dagen.

Fien