De stilte na de stores, of toch niet?

20-10-2022 | 2022 - 2023

Op dag vijf van School at Sea 2022/2023 waren bijna alle stores al aan boord. Voor de lezers thuis: stores zijn de voorraden op een schip. Dit zijn alle boodschappen voor vijftig mensen voor ongeveer vier maanden. Dus voor een kleine ruimte als een schip is dat heel veel. In alle hoeken en gaten moeten we wat wegstoppen. Na de lange dag van gisteren ging het ontbijt, dat de fantastische keukendienst had gemaakt, er wel in. Havermout met krenten, appel en kaneel. Na het ontbijt moesten wij met zijn allen om 8.00 uur in de salon verzamelen, de reden waarom was wat minder…

Wanneer er aan boord dingen zijn, die niet gaan zoals het hoort, roept Sam (de kapitein) iedereen bij elkaar in de salon. Hij geeft dan aan wat er niet goed gaat, en vertelt ons wat er dan veranderd moet worden.

In dit geval ging het om respect voor elkaar en het schip. Sam had ons hierover en over veiligheid en gezondheid maandag al veel verteld, maar het is voor iedereen nog wel een beetje wennen. Nu kwam er een voorbeeld vanuit de praktijk.

Ik ben benieuwd hoe lang het nog zal duren voordat we alles goed door hebben en we als een goed team kunnen samenwerken.

Esmee