Stores deel twee

19-10-2022 | 2022 - 2023

Nadat gisteren alle stores ingeladen waren, werd ik vandaag rond 7:20 uur gewekt. We kregen havermout als ontbijt. Het deed me een beetje herinneren aan thuis omdat ik daar vroeger ook altijd havermout als ontbijt at.

Na het ontbijt heb ik met een paar andere mensen aan school gezeten. We gingen in de salon zitten. Iedereen zat aan hun eigen taken. Ik ging werken voor mijn geschiedenistoets. Dit ging even goed maar na een tijdje eindige het in een theekransje. Toen werd het tijd om te gaan lunchen.

Toen de lunch gegeten was werden we met z’n allen bij elkaar geroepen door de kapitein. Er waren namelijk wat dingen mis met hoe de stores waren ingericht. Samen met wat andere mensen was ik verantwoordelijk om alle stores nog een keer goed te bekijken en betere plekken voor bepaalde dingen te zoeken. Ook moest van alles nog zeevast staan. Maar voordat we begonnen gingen we nog naar het strand en avondeten.

Toen kwam er een grote klus. Na het avondeten om 19:30 uur kwam er namelijk nog een letterlijke ton ofwel 1000 kg aan meel en bloem aan. Samen met iemand anders nam ik de leiding. We hadden met iedereen een lange trein gemaakt vanaf de kade tot aan de eetzaal. Uiteindelijk hebben we dit met z’n allen binnen 20 minuten gefikst.

Daarna kreeg ieder deel van de boot een eigen team om alle oude stores goed neer te zetten en om de nieuwe dingen goed te plaatsen. Dit duurde uiteindelijk tot heel laat, namelijk 22:30 uur

Ik zat nog zo vol met energie dat ik nog met twee andere mensen op het achterdek ging zitten. We hadden nog wat brieven geopend met z’n allen. Ik kreeg er wel een beetje heimwee door, maar ik vond het wel heel fijn om weer even iets bij me te hebben van mijn dierbaren. Hierna was iedereen moe en was het tijd om te slapen.

Eise