Zuurboord en barfboord

22-10-2022 | 2022 - 2023

Water, water en nog eens water. Gister zijn we vertrokken uit de haven van Harlingen en sindsdien zijn er mensen die zeeziek zijn. Dat moet over de reling en daar zijn er aan boord twee van. Zoals Michiel (onze docent klassieke talen) zegt: „Zuurboord en barfboord.“ Een paar zijn begonnen met de kotscontest. Op het whiteboard wordt bijgehouden hoe vaak iedereen heeft overgegeven.

Ook zijn de wachten ingegaan. We zijn om drie uur vertrokken en daarna ging de wacht van drie tot zes in. Elke wacht moet een wachtleider hebben. Vandaag was ik de wachtleider (jippie). De wachtleider is verantwoordelijk voor de taken die gedaan moeten worden. Elke wacht heeft zijn eigen taken. Onze wacht (drie tot zes) heeft de taak om het brood te bakken en het vuilnis te sorteren, klein te maken en op te ruimen. Ook zijn er standaardtaken die elke wacht heeft. We moeten elk uur het logboek invullen, we moeten een rondje dek doen en we moeten de volgende wacht wekken.

Ik heb net ook te horen gekregen dat er een storm aankomt. Dus we varen nu richting de kust van het Verenigd Koninkrijk om daar voor anker te gaan. To be continued!

Gijske