Sheets

17-10-2022 | 2022 - 2023

Weet jij wat sheets zijn? Een dekbedovertrek, of lakens? Dat dachten wij eerst ook…

Om half acht zaten vermoeide, maar wel hele vrolijke kinderen aan het ontbijt. Onze scheepskok en de keukendienst hadden een heerlijk ontbijtje voor ons klaargemaakt. Om 10:00 uur werden we door Sam naar de salon geroepen zonder te weten wat ons te wachten stond, maar het zou een hele lange dag worden.

Hij viel meteen met de deur in huis, iemand had rondgesprongen op het schip. Jullie denken waarschijnlijk nu; springen? Dat is toch niet verboden? Wel op de Thalassa! Je weet namelijk nooit wat het water met het schip kan doen. Zo vertelde hij verder over de veiligheid van jezelf en anderen en over mogelijke gevaarlijke omstandigheden, bijvoorbeeld ‘man over boord’.

Hierna gingen we lekker lunchen, wederom gemaakt door de geweldige keukendienst en scheepskok.

In de middag kregen we uitleg over een aantal zeiltermen, onder andere de schoten van de zeilen. We moesten de termen ook in het Engels leren, omdat we niet-Nederlandse bemanning aan boord hebben. We weten dus nu dat sheets heel wat anders zijn dan lakens, namelijk schoten! Schoten gebruik je om de stand van de zeilen aan te passen.

Uiteindelijk hebben we de hele dag uitleg over van alles en nog wat gekregen en gingen we in de avond gezellig met z’n allen in de salon een spelletje spelen.

Agnès